1. Fun met techniek

Met de LEGO® Education Simple Machines sets gaan de leerlingen op een leuke en speelse manier aan de gang met basisbegrippen uit de techniek.

A) Heftige hefbomen

Waar kan je hefbomen vinden en hoe werken ze eigenlijk? Onderzoek eerst op een speelse manier wat je er allemaal mee kan en maak daarna zelf een supergaaf spel. En dat gaan we dan natuurlijk nog even spelen ook…

B) Draaiende dingen

Wat is een tandwiel en wat kan je er mee? We gebruiken ze eigenlijk wel elke dag. Waar zitten ze allemaal in? Onderzoek hoe tandwielen werken en ontwerp je eigen echt werkende kermisattractie met LEGO en knutselspullen.

2. Stop-motion filmpjes

Op Youtube zijn ze een grote hit: de zelfgemaakte stop-motionfilpmjes met LEGO. Met de LEGO® Education StoryStarter sets en een iPod met de LEGO MovieMaker app gaan de leerlingen zelf zo’n filmpje maken. Succes en plezier verzekerd!

A) Spannende sprookjes

In groepjes gaan de leerlingen een klassiek sprookjesverhaal verfilmen. Hoe zal hun versie van bijvoorbeeld Sneeuwitje, Roodkapje of Hans en Grietje er uit zien in lego?

B) Robots in de ruimte

De leerlingen gaan een verhaal bedenken en filmen over Rivet de Robot die heel eenzaam ergens in de ruimte zit, totdat…

3) Creatief met woorden

Met de speciaal voor lees- en schrijfactiviteiten ontworpen LEGO® Education StoryStarter sets worden de leerlingen geïnspireerd tot het maken van allerlei fantastische verhalen die ze gaan vastleggen in de unieke StoryVisualizer software. Daarmee maken ze een fotostrip van hun verhaal, en natuurlijk krijgen ze allemaal de werkjes na afloop mee!

A) De griezelige grot

Met de LEGO® Education StoryStarter sets gaan de leerlingen al samenwerkend verhaal verzinnnen en bouwen over een griezelige grot. Wat voor engs is daar nu eigenlijk?

B) Onder de oceaan

Met de LEGO® Education StoryStarter sets gaan de leerlingen al samenwerkend een verhaal over een onderwaterwereld bedenken en uitwerken in de StoryVisualizer software tot een soort van stripverhaal. Zal het gaan over een stoere duikexpeditie, diepzeemonsters of zeemeerminnen?

Direct reserveren

Reserveer nu meteen jouw zelf samengestelde uitstapje naar de LEGO® Education Innovation Studio Westerkwartier.

Naar het boekingsformulier