De LEGO® Education Academy biedt professionele trainingsprogramma’s voor leraren die het maximale willen halen uit hun LEGO Education materialen.

Ervaar een motiverende benadering van lesgeven. Ontdek hoe je klassikaal leren kunt faciliteren in plaats van sturen, en ontdek hoe je je leerlingen kunt aanmoedigen om een actievere rol aan te nemen bij het leren.

De trainingen en workshops voor professionele ontwikkeling van leerkrachten worden gegeven door een door LEGO® Education gecertificeerde trainer van Yellow Ducks. Yellow Ducks is dé kennispartner van LEGO Education voor Nederland.

Eerste eenvoudige machines

Doe ervaring op met het gebruik van het LEGO DUPLO® bouwsysteem terwijl je de basisprincipes van tandwielen, wielen en assen, hefbomen en katrollen onderzoekt.In de workshop gaan we activiteiten ontwerpen die leerlingen echt actief betrekken bij het begrijpen van fysieke wetenschappelijke concepten. We gaan kijken naar toepassingen voor in de klas en daarbuiten. Je zal de perspectieven van zowel de leerling als de leerkracht ervaren en de verbinding met de Kerndoelen bekijken. Daarnaast zullen de deelnemers samen met de facilitator tijd besteden aan het creëren van activiteiten die het gebruik van DUPLO Eerste eenvoudige machines integreren in hun dagelijkse of wekelijkse lesplannen.

Eenvoudige machines

Ervaar eigenhandig hoe je het begrip van natuurwetenschappen, techniek en wiskundige concepten bij leerlingen kan ontwikkelen door het gebruik van de LEGO® Education Eenvoudige machines set. Deze workshop bestrijkt natuurwetenschappelijke principes zoals tandwielen, wielen en assen, hefbomen en katrollen, basisactiviteiten om die principes te gebruiken, en de verbindingen van die activiteiten met de Kerndoelen. Leerkrachten zullen na afloop in staat zijn om zelf hun eigen uitbreidingen te maken en leren hoe om te gaan met de materialen. Deelnemers zullen samen met de facilitator tijd besteden aan het creëren van activiteiten die het gebruik van LEGO® Education Eenvoudige machines integreren in hun dagelijkse of wekelijkse lesplannen.
We kunnen deze workshop op maat maken om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en focus van jouw implementatie.

Eenvoudige en aangedreven machines

Ontdek hoe je eenvoudige en aangedreven machines tot leven brengt in jouw klaslokaal. Onderzoek het curriculum, resources en basisprincipes van natuurwetenschappen. Je gaat werken met de Kerndoelen voor Natuur & Techniek, materiaalmanagement en het 4C proces van LEGO® Education terwijl je werkt aan je voorbereiding om de meest boeiende lessen te geven. Leer hoe je de lessen zelf kunt uitbreiden en bijvoorbeeld rekenen kan integreren met Eenvoudige en aangedreven machines.

WeDo

Leer hoe je robots bouwt en programmeert met LEGO® blokken en simpele, op iconen gebaseerde, drag-en-drop software. Oefen het koppelen van taal, creativiteit, wetenschap, rekenen, technologie, techniek en sociale vaardigheden met robotica in je lessen. Leer materiaalmanagement, verbindingen met de Kerndoelen en hoe je zelf uitbreidingen maakt voor activiteiten die aansluiten bij wat jij nodig hebt in je klas. De workshop kan worden uitgebreid met de WeDo aanvulsets en de verdiepingsactiviteiten die het probleemoplossingsvermogen verder vergroten. Deze workshop maakt je klaar voor het betrekken, inspireren en boeien van je basisschoolleerlingen middels robotica, gegarandeerd meteen succes!
We kunnen deze workshop op maat maken om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en focus van jouw implementatie.

MoreToMath

Leerkrachten gaan een manier van ”hands-on” rekenen ervaren waar ze meteen enthousiast van worden om terug te gaan naar de klas en aan de slag te gaan met zelf de meest onwillige leerlingen. Het oefenen van probleemoplossende vaardigheden, modelleren, uitleggen en analyseren is nooit eerder zo boeiend geweest. Leerkrachten leggen verbindingen met de Kerndoelen en 21e-eeuwse vaardigheden terwijl ze aan de slag gaan met het lespakket. Tijdens de activiteiten bespreken de deelnemers aanvullende activiteiten die verder gaan dan het standaardlespakket en daarmee een waardevolle aanvulling zijn op je bestaande rekenmethode. Leerkrachten gaan de Mathbuilder gebruiken om aan elkaar oplossingen en redeneringen te laten zien. Ze gaan nieuwe activiteiten ontwerpen die ze meteen in de klas kunnen inzetten.
We kunnen deze workshop op maat maken om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en focus van jouw implementatie.

StoryStarter

Iedere leerling heeft een verhaal te vertellen! Deelnemers gaan zich focussen op taal- en letterkundige aspecten, waaronder navertellen, een verhaal bedenken, schrijven, spreken, luisteren, vragen en visualiseren. Leer hoe je werken en uiten met taal tot een plezierige ervaring voor jou en je leerlingen kunt maken. Deze hands-on workshop voorziet je van technieken en de softwarekennis om direct een taalproject te starten zodra je de klas weer binnenloopt. Je zal ook ontdekken hoe je leerlingen het product kunnen gebruiken voor het schrijven van non-fictieve verslagen, overtuigende stukken, journalistiek schrijven en meer. Deelnemers zullen samen met de facilitator tijd besteden aan het creëren van activiteiten die het gebruik van LEGO® Education StoryStarter integreren in hun dagelijkse of wekelijkse lesplannen. Je leerlingen zullen schrijven echt leuk gaan vinden!
We kunnen deze workshop op maat maken om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en focus van jouw implementatie.

BuildToExpress

Ervaar de kracht van het blokje! Creëer een veilige omgeving voor alle leerlingen om hun ideeën te delen. Leer het BuildToExpress proces, pas het toe op de onderwerpen waar je mee werkt, oefen gedifferentieerde instructie en ervaar zowel een leerling als een leraar te zijn. Deze hands-on workshop is zeven uur van intensieve communicatie, reflectie en toepassing. Je gaat uitdagingen creëren die je direct in de klas kunt gebruiken en leren om vraagtechnieken te gebruiken die je helpen om de precies de juiste informatie te krijgen. Je vertrekt met alle kennis die je nodig hebt over hoe en wanneer BuildToExpress te gebruiken om 100% van je leerlingen te laten actief deel te nemen en effectief te communiceren.
We kunnen deze workshop op maat maken om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en focus van jouw implementatie.